Lista de produse dupa marca ARRAN BRAND Scotia
Satul nostru natal, Lochranza, este într-adevăr locația perfectă pentru producerea Single Malt-ului perfect. Totul tine de apa. Zona găzduiește cea mai pură apă din toată Scoția – fiecare picătură de Arran Single Malt își începe viața ca apă de ploaie care se strânge la Loch na Davie, pe dealurile frumoase din spatele distileriei. Apa limpede coboară pe versantul dealului, prin șase cascade modeste, fiecare purificând apa în continuare. Numele arsului, Easan Biorach, înseamnă „Cascade ascuțite” în limba galică. Puritatea apei noastre înseamnă că putem crea o băutură curată, dulce, care este în întregime naturală și nealterată. Nu adăugăm niciodată caramel sau aromă de stripare folosind filtrarea la rece.
De obicei, ne servim whisky-urile la 46% ABV, ceea ce înseamnă că rezistă bine la diluare și la adăugarea unui strop de apă. Arran se bucură de un microclimat cald – atmosfera brizelor mării și a aerului limpede de munte, împreună cu fluxul cald al Gulf Stream sunt ideale pentru maturarea rapidă a single malturilor. Insula are reputația de a produce whisky de cea mai înaltă calitate.
Faceți whisky Arran
Facem whisky-ul pe vechiul mod.
Nu este cel mai ușor sau cel mai ieftin mod, dar este cel mai bun. Whisky-ul nostru are doar câteva ingrediente - folosim orz concert și apă din Loch na Davie, cea mai pură din Scoția. Orzul de malț este amestecat cu această apă în cutia de piure pentru a face must, care merge în spălături de lemn, unde se adaugă drojdie pentru a începe fermentația. La sfârșitul acestui proces avem un lichid - numit spălare - cam la fel de puternic ca berea foarte tare. Spălarea este dublu distilată în alambicuri de cupru. Prima distilare produce un lichid care conține aproximativ 23% alcool, iar a doua o ridică la o tărie medie de 68%. Acest lichid incolor este maturat în butoaie de stejar care au păstrat vinuri și băuturi spirtoase precum sherry și bourbon. Lemnul dă culoare și caracter, iar alegerea butoiului este probabil cea mai importantă influență asupra caracterului whisky-ului final. Odată ce ajunge la vârsta dorită, îmbuteliem majoritatea malțurilor noastre single la 46% vol sau la rezistență la butoi. Nu adăugăm niciodată nimic artificial - așa că toată culoarea whisky-ului nostru provine din lemnul butoiului. Să se răcească sau să nu se răcească - de ce ne tratăm whisky-ul cu blândețe Majoritatea whisky-ului este filtrat la rece pentru a elimina o serie de substanțe - inclusiv proteine și esteri - care sunt produse în procesul de distilare și maturare. Motivul este în mare parte de-a face cu aspectul, deoarece aceste substanțe pot face ca spiritul să devină puțin tulbure atunci când adăugați apă sau gheață. Cu toate acestea, credem că procesul distruge unele dintre nuanțele subtile de aromă și aromă care se adaugă caracterului whisky-ului final, așa că nu ne filtram niciodată la rece malțurile când sunt îmbuteliate peste 43% Vol.
Sunt 21 produse.