Lista de produse dupa marca ALIRA WINE BRAND Romania

Valori

Alira este o cramă-boutique de 80 de hectare, situată în Dobrogea, pe dealurile de pe malurile Dunării Vechi. Credem în respectul pentru natură și calitatea în detrimentul cantității. Toate acestea le facem în speranța de a oferi o experiență premium fiecărui client.

Numele

Numele Alira este un mariaj între denumirile localităților Aliman și Rasova unde se află viile noastre și unde se naște vinul, pe malurile Dunării. Acesta este un loc special, unde natura lucrează în favoarea omului și singurele ingrediente care lipseau pentru a face un vin legendar erau pasiunea și priceperea.

Tradiția viticolă din zonă este multimilenară, existând dovezi în acest sens din vremea geto-dacilor, însă a fost adusă în actualitate de enologul francez Marc Dworkin, care a intuit potențialul locului. Investițiile s-au realizat cu ajutorul omului de afaceri Dr. Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, care a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Familia de crame include Bessa Valley din Bulgaria și Chateau 9 Peaks din China și se ghidează după o filosofie comună de a face vinuri. Oenologul Marc Dworkin are o experiență îndelungată în zona Bordeaux și a ales să facă și în România vinuri pline de caracter, care păstrează amprenta terroir-ului local.

Centaurul Alira

Sigla

Sigla Alira este un Centaur, o reprezentare fidelă a unei sculpturi romane care face trimitere la legenda Războiului dintre Lapiți și Centauri, o luptă pornită de războinicii centauri care cu greu își stăpâneau pornirilor animalice atunci când consumau vin.

Simbolistica

Simbolistica este strict legată de porecla de ”centauri” pe care o primiseră tracii de la greci. Toate vinurile Alira au în componența lor o dimensiune de putere, forță, chiar masculinitate, în ele încă există vie dimensiunea sălbatică a naturii care le-a dat naștere.

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.