Lista de produse dupa marca CHATEAU VARTELY BRAND Moldova

Compania Château Vartely a fost fondată în anul 2004, dar vinurile sub acest brand au apărut încă în anul 1996 devenind o influență majoră pe piața vinurilor din țară și peste hotarele ei, care deja are un renume internațional, iar în 2008 a apărut Complexul Turistic, dotat cu toate necesitățile pentru oaspeții noștri.

Acest întreg spațiu se află la o distanță de doar 50 de kilometri de Chișinău. Château Vartely dispune și de o suprafață totală de vii de 550 de hectare, situate în zona Codrului și cea Bugeacului, iar roadele strugurilor crescuți în aceste spații sunt împărțite în peste 4,5 milioane de sticle anual.

Originea numelui Vartely se regăsește în numele Orhei, cuvânt care în maghiară înseamnă „loc al cetăţii”, (vár + hely sau cetate + loc).

Château Vartely este promotor al culturii consumului calitativ de vin. Pe teritoriul vinăriei nu doar producem vin dar și cultivăm dragostea pentru acest produs.

Situat la doar 45 de kilometri de Chişinău, Château Vartely are o arhitectură deosebită și prezintă un adevărat deliciu peisajistic, fiind situat pe o colină de unde se deschide o priveliște amețitoare. Curtea amenajată cu elemente de muzeu al vinului, îmbină perfect arta arhitecturală cu cea a vinului.

Întreprinderea modernă Château Vartely este utilată potrivit tendințelor contemporane în materia de tehnică vinicolă. Este asigurată atât procesarea, stocarea și îmbutelierea vinurilor, cât și calitatea lor superioară.

Baza companiei constă din ciclul tehnologic închis de producere, începând de la cultivarea strugurilor pe plantațiile proprii, prelucrarea lor, obținerea materialelor vinicole de calitate și maturarea lor, până la îmbuteliere și comercializarea pe piață.

Având podgorii imense, vinăria cultivă diverse soiuri de viță-de-vie:

soiuri albe: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Traminer, Feteasca Regală.

soiuri roșii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rară Neagră, Malbec, Feteasca Neagră, Syrah.

Utilajul, procurat de la producătorii lideri pe piața germană și italiană, are un potențial de prelucrare de 4.000 de tone de struguri pe sezon.

În plus, capacitatea de producție cuprinde două linii automatizate de procesare a strugurilor și două linii de îmbuteliere a vinului cu o viteză de 1.500/ 3.500 sticle pe oră. Astfel, automatizarea acestui proces sporește calitatea produsului finit.