Lista de produse dupa marca ALCANTARA BRAND Spania

Crama Marqués de Alcantara este situată în Spania, zona Almeria, la 40 km de capitala și la 550 m deasupra nivelului mării, în apropierea deșertului Tabernas (considerat singurul deșert din Europa). Are în grijă 30 de hectare de viță de vie din care obține acest vin.

Marqués de Alcantara a lansat ceea ce nimeni nu concepea cu ceva vreme în urmă și anume un vin cu o culoare albastru intens.

Lăsând deoparte magia și marketingul ce stau în spatele poveștii acestui vin, secretul obținerii sale este legat de faptul că la strugurii Chardonnay (100%), ce stau la baza acestui vin, se adaugă în timpul fermentării, pentru obținerea culorii azurii, un extras de antocieni obținut din pielițele strugurilor roșii.

Aromatic nu impresionează în mod deosebit, se simt fructe de vară (mere, piersici) dar și mango. Este proaspăt, ușor, cu un nivel de alcool de 11%. Până la urmă are personalitatea sa distinctă, dată în primul rând de culoarea sa albastru azur.

Cred că pe terasele și în cluburile de fițe de pe litoralul românesc (și nu numai) și-ar găsi un loc binemeritat. L-am botezat, în glumă bineînțeles, „alien blood”!

Cumva în avanpremiera ultimului film (din seria cu același nume) Alien: Covenant, ce se va lansa luna viitoare. Vă las în compania teaser trailer-ului și închin un pahar de blue chardonnay!