Lista de produse dupa marca 1000 CHIPURI BRAND Romania

Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afecteaza organoleptic produsul finit.

In cazul vinurilor rosii, se practica o macerare-fermentare timp de 3-4 saptamani la temperaturi intre 20 si 28 grade Celsius pentru o extractie optima a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat cu fermentatia alcoolica finalizata sau pe final va fi separat de boabe si tras in tancuri pentru finalizarea fermentatiei malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase.

Dupa finalizarea acestor procese, decidem daca vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor ramane ca atare sau daca mai tarziu vor fi cupajate.

Ajustarea procesului fermentativ este atat stiinta cat si intuitie. Mici parametri se pot modifica zilnic in decursul acestui proces. Vinificatia in sine este atat stiinta, cat si intuitie, pasiune. In fiecare an strugurii sunt diferiti, clima e diferita, vinurile evolueaza in mod diferit chiar fara interventia noastra. Micile "ajustari" care le facem pe parcursul vinificatiei se adauga la un mecanism complex care duce la nasterea vinului.

Via

In 2007 am început pregătirile pentru plantarea primilor butaşi de viţă de vie în podgoria Finţeşti-Naeni din Dealu Mare. Anii urmatori, am plantat pe suprafeţe care însumează astăzi 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească.

Pământul – Solurile au la bază calcare sarmatice, argile, gresii şi tufuri dacitice, depozite de nisipuri fine în alternanţă cu pietriş format din fragmente de roci cristaline, lehmuri şi löess.

Altitudinea – 350 metri.

Via – Densitatea la plantare 4.545 plante hectar. Spațiu între rânduri 2,2 metri distanta intre plante pe rand 1 metru. Suprafetele plantate cu Feteasca Neagra si Tamaioasa au o desitate mai mica distanta intre plante este de 1,1 metri. Forma de cultura – Guyot simplu, care asigura o productie limitata.

Producția – in functie de soi intre 3-6 tone de struguri la hectar. Proportia soiurilor este 75 % soiuri rosii si 25 % albe.