Deocamdata nu sunt produse disponibile
Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.
Accesând acest site sunteți de acord cu "Termenii și condițiile de utilizare" din site.
După ce timp de mai mulţi ani a vizat preponderent consumul pe segmentul entry-level şi medium, în 2011, Murfatlar Romania a lansat proiectul M1. Crama Atelier, microcrama ce are ca obiectiv producţia de vinuri premium, cu adresabilitate exclusiv HoReCa.
În urma unei investiţii de 550.000 de euro, una dintre aripile complexului de vinificaţie de la Murfatlar a fost transformată în M1.Crama Atelier, „crama mică din crama mare”, locul fiind utilat cu o linie tehnologică completă de ultimă generaţie.
Cu o capacitate de prelucrare de aproximativ 250.000 de litri anual (170.000 de litri în tancuri mici de inox şi 600 de baricuri de stejar românesc, cu o capacitate de 300 litri fiecare), crama a devenit astfel „atelierul” lui Razvan Macici, master-cellar al celebrei crame Nederburg, din Africa de Sud, poate cel mai cunoscut vinificator de origine română la nivel mondial. Deţinător al titlului de „cel mai bun vinificator sud-african” în 2012 şi realizator al vinurilor „World Cup 2010 South Africa”,
Pentru a ţine pasul cu ultimele trenduri în materie de vinificaţie, în 2014 Crama Atelier a fost utilată cu trei amfore de ciment, vase de fermentaţie şi maturare folosite de producători renumiţi precum Petrus, Chateau Lafite, Pontet Canet, Domaine de la Romanee Conti sau Chapoutier.
Pentru M1. Crama Atelier au fost selectate cele mai bune 30 de hectare de viţă de vie – parcele cu viţă bătrână, din cele 3.100 pe care le exploatează Murfatlar Romania în acest moment.
Din portofoliul cramei fac parte vinuri ca Sable Noble (realizate prin cupajarea mai multor soiuri), Arezan (colecţie în care sunt îmbuteliate soiuri româneşti), Leat 6500 The Origin (destinată soiurilor internaţionale), Amprenta (cea mai bună expresie a terroir-ului şi a anului de recoltă), Charme de la Mer (produs concept, ce are rolul de a aduce consumatorii tineri alături de vin) şi Fatum (creaţie ce în fiecare recoltă redefineşte destinul prin artă şi vin).
Fosta sală de protocol a Cramei Murfatlar, construită în anii 1960, găzduieşte, din toamna lui 2014, M1. Atelierul, un spaţiu modern de degustare, documentare şi creaţie dedicat enologilor. De asemenea, sala reînnoită răspunde nevoii de simboluri şi poveşti, de întâlniri şi dialog – toate inerente unei industrii cu tradiţie cum este cea a vinului.
Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.