Lista de produse dupa marca VIN ARTE BRAND Romania

Vinarte profita pe deplin de terroir-ul disponibil in Romania prin aprovizionarea cu fructe de la trei dintre cele mai bune locatii: Samburesti, Starmina si Zoresti. Diferitele conditii intalnite permit specialistilor companiei sa creasca struguri de cea mai inalta calitate, soiuri locale si internationale din care se obtin vinuri complexe, cu un caracter distinctiv. Stilul acestor vinuri se caracterizeaza prin complexitate si eleganta.

La Sâmbureşti, Vinarte deţine un domeniu cu o suprafaţă totală de 60 de hectare. Regiunea viticolă unde se află podgoria Castel Bolovanu este una din cele mai vechi şi mai frumoase din România, iar descoperirile arheologice recente ne determină să credem că istoria ei se intinde pe cel puțin 2000 de ani. Compoziţia minerală este tipică pentru soluri aluviale, oferind vinurilor un caracter deosebit. Expunerea spre sud-vest a teraselor, coborând spre râul Olt, se comportă ca un regulator termal, permițând dezvoltarea liniştită a ciclurilor de vegetaţie ale strugurilor. Microclimatul ideal al acestor ţinuturi garantează un echilibru excelent între nivelul zahărului, aciditate şi polifenol.

La Stârmina, Turnu Severin, în județul Mehedinţi, Vinarte deţine o podgorie de 190 de hectare. Așezată în regiunea de sud-vest a ţării, în apropierea Dunării, cu un climat de influenţă mediteraneană, această podgorie a produs întotdeauna vinuri remarcabile. Temperatura ideală din tot timpul anului, cu un număr semnificativ de ore însorite (un studiu scris în 1868 menţionează că “soarele străluceşte deasupra podgoriilor tot timpul zilei”), favorizează maturizarea completă a strugurilor.

 

Vin VinArte Prince Mircea Feteasca Neagra Rezerva Starmina Romania - St0.75L
O poezie a soiului de struguri din care este realizat, Vinarte Prince Mircea Fetească Neagră concentrează în aromele sale toate caracteristicile terroir-ului Stârmina. Pentru definitivarea caracterului acestei licori se folosesc două procese de maturare – primul are loc în baricuri de stejar franțuzesc, timp de 9 luni, iar la doilea în sticlă, pe o perioadă de 6 luni.
52,00 lei
Vin VinArte Prince Mircea Merlot Rezerva Starmina Romania - St0.75L
Merlot Prince Mircea amintește de statutul său de fiecare dată prin culoare, gust, aromă. Silueta sticlei ascunde o licoare roșie, strălucitoare, cu reflexii brun roșcate. Aromele de prune coapte, fructe de pădure, vanilie, ciocolată și caramel sunt puse in valoare de gustul sec și textura densă a vinului.
52,00 lei
Vin VinArte Soare Cabernet Samburesti Starmina Bolovanu Romania - St0.75L
Clasic și elegant, acest Cabernet Sauvignon etalează complexitate și intensitate aromatică și, așa cum sugerează și numele, emană o forță aparte. Strugurii ajunși la maturitate optimă sunt recoltați manual și selecționați numai din parcelele cu expunere deosebită, iar vinificația se face cu grijă pentru a obține un vin echilibrat, cu tanini rotunzi
145,00 lei
Vin VinArte Avenue Sauvignon Sec Alb de Starmina Romania St075L
"Proaspăt, grațios și cuceritor" este descris Vinarte Avenue Alb de Stârmina de către producători, calități cu care nu ne rămâne decât să fim de acord odată ce am degustat cristalina licoare bahică ce poartă semnătura exclusivă a soiului Sauvignon Blanc.
45,00 lei
Vin VinArte Avenue Rosu Negru De Dragasani Starmina Romania - St0.75L
Un vin de un rubiniu strălucitor, definit de o aromatică expresivă și intens fructată, Vinarte Avenue Negru de Drăgășani e gata să împartă oricând emoția degustării cu cei care preferă vinurile roșii tinere și răcoroase, ieșite ușor din tiparul clasic.
45,00 lei
Vin VinArte Soare ROZE Cabernet Franc & Sauvignon Romania - St0.75L
Rotund, dar fără să fie greu, elegant, bine echilibrat de aciditate, cu alcool perfect integrat, note proaspete și vii de fructe roșii, flori și ierburi uscate, urmate de senzații dulcegi în final. Vesel, abordabil, complex, dar nu obositor.
50,00 lei