Lista de produse dupa marca CATLEYA BRAND Romania

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un trecut bogat. Povestea numelui, dar şi a domeniului ca atare este una cu un puternic iz literar şi francofon totodată. Denumirea de „Catleya”  vine de la o orhidee, simbolul iubirii în romanul În căutarea timpului pierdut al lui Marcel Proust, prietenul prinţului Anton Bibescu.

Bibescu, prinţul multitalentat de origine româno-francofilă, a fost cel ce a hotărât să-şi extindă via pe cele mai frumoase şi bogate dealuri de la Corcova. Ajutat de agronomul francez Sauget, le-a dat acelor vinuri calităţile şi renumele lor.

Proust, admirator şi bun prieten al lui Bibescu, a dorit să i se alăture la Corcova, dar boala l-a împiedicat să călătorească.

Evocarea acestui loc a rămas însă prezentă în scrierile sale, ba chiar Bibescu a inspirat unul dintre personajele principale din romanul În căutarea timpului pierdut.

După anul 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, au ales această imagine proustiană pentru a simboliza vinurile obţinute din viile replantate pe vechile pământuri ale prinţului Bibescu. 

Printre soiurile de struguri cultivate se numără: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc şi Sauvignon Blanc, soiuri de struguri originare din Bordeaux, plantate în România de peste 120 de ani. De asemenea Feteasca Regală, un soi de struguri autohton care produce vinuri albe de mare fineţe, Fetească Albă şi Neagră. Syrah, un soi de struguri roşii de pe Coastele Rhonului din Franţa, este cel mai recent din Corcova, cu rezultate deja foarte promiţătoare.

Toate adaptate la condiţiile pedo-climatice din Corcova, acestea îşi dezvăluie pe deplin potenţialul prin opţiunile tehnice definite în timpul instalării podgoriei.

Vin Catleya Perfect Simplu Cabernet Franc Romania St075L
Acest vin este realizat din struguri Cabernet Franc și are o culoare roșu-violet, un corp rotund cu taninuri echilibrate, specifice soiului, completate și rotunjite de timpul petrecut în baricuri. Aromele sale complexe variază într-un spectru larg, de la cireșe și coacăze negre, până la cele picante de piper mentolat și capsicum.