Lista de produse dupa marca ALBERT BICHOT Brand Franta

Primele urme ale familiei Bichot datează din 1214. Ei s-au stabilit în Burgundia în 1350, în fieful lor de Châteauneuf-en-Auxois. Stema familiei nu s-a schimbat de atunci și nici simbolul său, o căprioară (biche). În 1831, Bernard Bichot a fondat o afacere de comerț cu vinuri în numele său în Monthélie. Fiul său, Hippolyte, i-a succedat și a cumpărat primele vițe de vie din Volnay, deja convins că controlul în amonte era esențial. Fiul său, Albert Bichot, primul care a purtat numele, a dat un nou impuls afacerii de familie la sfârșitul secolului al 19-lea și s-a stabilit în centrul orașului Beaune o dată pentru totdeauna în 1912. Al doilea Albert Bichot, născut în 1900, a fost un pionier al comerțului internațional. America de Nord, Asia, Oceania... El a călătorit neîncetat pentru a prezenta vinurile noastre, care erau deja recunoscute ca fiind printre cele mai bune, iubitorilor de vin din întreaga lume. În a doua jumătate a secolului 20, cei patru fii ai săi, Albert, Bernard, Bénigne și Jean-Marc, au moștenit acest know-how. O nouă eră de expansiune a început cu construirea unei pivnițe mari învechite, a unui nou centru de îmbuteliere și a unei crame. Vinurile noastre au fost disponibile pe toate continentele lumii.

 

ALBÉRIC BICHOT, NOUA GENERAȚIE

După ce a plecat să descopere lumea (din Arctica până în Țara Adélie), Albéric Bichot s-a alăturat companiei la începutul anilor '90 și a preluat conducerea acesteia în 1996. Deși respectă pe deplin tradițiile familiei, el este complet concentrat asupra viitorului. El se compară cu "dirijorul unei orchestre, mândru să aducă oamenii și talentele lor împreună într-un proiect comun". Provocările sunt numeroase: conversia la viticultura ecologică în podgoriile Côte-d'Or, adaptarea continuă la noi piețe, creșterea prestigiului și expunerii vinurilor din Burgundia și multe altele. Convins că calitatea vinului depinde de calitatea strugurilor, el s-a concentrat pe dezvoltarea controlului în amonte care a fost întreprins în anii 1980. El a asigurat aprovizionarea și a început să extindă capacitatea noastră de vinificare și pivnițele învechite în 2010. Podgoriile companiei totalizează acum 6 moșii care acoperă Burgundia de la nord la sud.

 PATRONAJ ȘI CULTURĂ

Deoarece preocupările și valorile noastre se extind dincolo de afacerea cu vinuri, susținem multe forme diferite de cultură. Explorarea și terroir-ul, fiind cel mai important ambasador al său, ne încurajează să participăm la o varietate de evenimente care sărbătoresc și prezintă cuvântul scris.

_____

După ce a ridicat ancora în decembrie 2020, misiunea microbiomului a Fundației Tara Ocean va călători 70.000 km pe parcursul a doi ani pentru a studia microorganismele marine.

 

FUNDAȚIA TARA OCEAN

Această misiune unică este asociată cu un experiment de maturare a vinului pentru Albert Bichot, un nume emblematic în vinurile de Burgundia și un partener patron al fundației. Înainte de a se alătura afacerii de familie și de a prelua conducerea acesteia în 1996, acest explorator pasionat a participat la mai multe expediții, în special în Marele Nord Canadian alături de aventurierul francez Nicolas Vanier și la granițele Adélie Land din Antarctica

Colaborarea cu Fundația Tara Ocean este, de asemenea, o oportunitate pentru Albert Bichot, ale cărui vinuri au fost certificate organic începând cu recolta din 2018*, să se alăture unei aventuri colective care promovează protecția mediului și a biodiversității.

_____

Cultura și patrimoniul burgund sunt importante pentru noi și suntem dornici să le împărtășim și să le promovăm în întreaga lume.

 "CLIMATUL" BURGUNDIEI PE LISTA PATRIMONIULUI MONDIAL UNESCO

În calitate de patron major și fondator al candidaturii, am participat pe parcursul întregului proces care a făcut ca "climatul" Burgundiei să fie înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO la 4 iulie 2015.

 

FESTIVALUL LITERAR CĂRȚI ÎN PODGORII

Premiul literar Albert Bichot este acordat unei opere literare contemporane la festivalul Livres en Vignes. Cei mai recent premiați autori sunt Laurent Bénégui, Olivier Bleys, Akli Tadjer, Jean-François Kervéan, Metin Arditi, Patricia Reznikov și Jean-Paul Delfino., pentru romanele lor pe o varietate de subiecte.

Acest eveniment are loc în septembrie la Château du Clos de Vougeot. Este dedicat literaturii contemporane, literaturii de specialitate despre viticultură și vin, precum și cărților de lifestyle.

 

CLUBUL SCRIITORILOR BURGUDIENI

În același spirit literar care ne este atât de drag, suntem mândri parteneri ai Club des Ecrivains de Bourgogne, care este dedicat vieții literare din regiune prin promovarea scriitorilor din Burgundia, a activităților lor și, mai presus de toate, a cărților lor.

_____

Notele muzicale sunt ca și cuvintele din operele literare - pline de promisiunea unor emoții rare, prețioase.

FESTIVALUL MUZICII & VINULUI

Suntem atât patroni, cât și parteneri ai festivalului de muzică și vin Musique &; Vin, care se desfășoară în fiecare an la Clos de Vougeot, deoarece împărtășim aceleași valori de ajutor reciproc și transmitere intergenerațională pe care le reprezintă acest festiva. Oferă muzică clasică și salută mari artiști internaționali. Este, de asemenea, un eveniment filantropic, deoarece a permis crearea unui fond instrumental și a unei burse pentru sprijinirea tinerilor artiști talentați.

SUNETELE UNEI NOPȚI DE VARĂ

Timp de cinci zile în iulie, terenurile domeniului nostru Domaine du Clos Frantin din Nuits-Saint-Georges întâmpină festivalul Sons d'une Nuits d'Été. Atmosfera este convivială, iar programul prezintă o varietate de cântăreți care sunt întotdeauna fermecați de ospitalitatea burgundă. Ne-am angajat să prezentăm know-how și talent prin reunirea noii generații cu tradițiile burgunde vechi de secole. Lemnul, o sursă nesfârșită de inspirație, face parte din toți pașii care intră în fabricarea vinurilor noastre.

 

PLĂCERILE DE A MÂNCA

Mâncarea bună a ocupat întotdeauna un rol important atât în cultura burgundă, cât și în viața noastră de familie. Împărtășim "suvenirurile și emoțiile culinare" preferate prin publicarea regulată a rețetelor cu vinuri sugerate pentru a le însoți. Mazărea verde în stil franțuzesc servită în martie 1934 la o cină de familie este dusă pe noi culmi de Gevrey-Chambertin "Les Murots" de la Domaine du Clos Frantin, în timp ce cotletul de vițel fiert servit în septembrie 2012 este perfect prezentat de Beaune "Les Epenottes" de la Domaine du Pavillon. Și lista poate continua. Vă invităm să retrăiți alături de noi o parte din istoria noastră prin astfel de rețete.

 

BURGUNDIA

Burgundia este alcătuită din 28.715 ha de viță de vie și se mândrește cu 100 AOC (Appellation d'Origine Contrôlée). Poziția sa geografică, la intersecția influențelor mediteraneene și continentale, condițiile climatice deosebite, expunerea și orientarea podgoriilor, precum și solurile și subsolurile sale unice, îl fac cel mai potrivit loc pentru producția de vinuri excelente. Mai presus de toate, găzduiește Pinot Noir (34%) și Chardonnay (48%), două soiuri de struguri renumite la nivel internațional. Vinurile de Burgundia sunt toate vinuri dintr-un singur soi, ceea ce este rar și ceea ce le conferă caracterul lor special, împreună cu precizia lor remarcabilă.

 

CLIMA

Un climat este o parcelă viticolă delimitată în mod specific, cu condiții geologice și climatice speciale, în care intervenția umană este, de asemenea, strict reglementată. Acest mozaic (există 1247 de climate în Coasta de Beaune și Coasta de Nuits) produce o varietate atât de mare de vinuri, fiecare având propriile caracteristici organoleptice. Acest lucru explică de ce un Pommard Premier Cru "Les Rugiens" nu este același lucru cu un Pommard Premier Cru "Les Chaponnières". Acest patrimoniu cultural a fost recunoscut ca având o valoare universală remarcabilă de către UNESCO, care a pus climatul din Burgundia pe Lista Patrimoniului Mondial la 4 iulie 2015. În calitate de patron major al propunerii, am fost puternic implicați în această aventură colectivă încă de la început și suntem încântați de această decizie care va prezenta o moștenire incomparabilă veche de 2000 de ani și va asigura transmiterea acesteia generațiilor viitoare.

 

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.