Termeni și condiții de utilizare

 

TERMENI GENERALI

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.artechwine.ro implica acceptarea conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Cumparaturile de pe site-ul ArtechWine.RO pot fi facute doar de persoane ce au varsta de peste 18 ani. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

ArtechWine.RO este administrat de ARTECH TEXTILES SRL, Str. Poștei, Nr. 5, Botoșani, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J07/143/2012, COD DE INREGISTRARE FISCALA RO 30076582, Banca Transilvania Sucursala Botoșani, Cont LEI: RO06 BTRL RONC RT06 6621 6501 și Banca GARANTI BANK Sucursala Botosani, Cont LEI: RO81 UGBI 0000 2220 0676 0RON.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale Termenilor si Conditiilor precum si orice alte modificari ale site-ului ArtechWine.RO fara notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a prevederilor.

Fotografiile produselor nu creează obligații contractuale, având exclusiv un caracter informativ.

Definitorie pentru produs este DENUMIREA produsului, NU fotografia asociată produslui.

Produsele pot prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz.

 

ELEMENTE DEFINITORII

Terminologie:

Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala ARTECH TEXTILES SRL, avand sediul social in Botosani Str. POSTEI Nr. 5, jud Botosani, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J07/143/2012 CUI RO30076582, Banca Transilvania Sucursala Botoșani, Cont LEI: RO55 BTRL RONC RT06 6621 6501 sau Banca GARANTI BANK Sucursala Botosani, Cont LEI: RO81 UGBI 0000 2220 0676 0RON
Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, Cumparatorul urmand a primi din partea Vanzatorului un e-mail de confirmare a comenzii.

 

OBLIGATIILE CUMPARATORULUI

Pentru a putea cumpara de pe ArtechWine.RO, Cumparatorul trebuie sa introduca datele pe site-ul ArtechWine.RO

In utilizarea serviciului, Cumparatorul declara ca va furniza informatii reale, corecte, actuale si complete. Pozele sunt cu caracter informativ, denumirea produsului fiind parametrul principal al comenzii.

In situatia in care Vanzatorul considera ca aceasta obligatie a fost incalcata, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a bloca Cumparatorului accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

 

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
 1. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
 2. Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
 3. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

DREPTURILE DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al site-ului ArtechWine.RO, incluzand texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, script-uri si orice alte date, este proprietatea Vanzatorului sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul ArtechWine.RO sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala Cumparatorul poate folosi adresa de e-mail office@artechwine.ro.

 

DATE PERSONALE

ARTECH TEXTILES SRL ( ArtechWine.RO ) este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 17276.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.artechwine.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor/ clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe site-ul www.artechwine.ro administrat de catre ARTECH TEXTILES Srl, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin completarea datelor dumneavoastra in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dumneavoastra personale sa fie incluse in baza de date a www.artechwine.ro, inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul 17276, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre www.artechwine.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre www.artechwine.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre www.artechwine.ro atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

Prin citirea prezentilor Termeni si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

In baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa ARTECH TEXTILES SRL, Str. POȘTEI NR. 5, Botosani va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
- o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
- sa interveniti asupra datelor transmise;
- sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara;
- sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.
Astfel, www.artechwine.ro poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

ArtechWine.RO este administrat de catre ARTECH TEXTILES SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site-ul ArtechWine.RO poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si pentru a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul Cumparatorului in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, Cumparatorul are urmatoarele drepturi:

 1. Dreptul la informare (art.12)
 2. Dreptul la acces la date (art.13) - dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
 3. Dreptul la interventie (art.14) - dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si in mod gratuit, urmatoarele:
  1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
  2. transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
  3. notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).
 4. Dreptul la opozitie (art.15) - dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
 5. Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) - dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate.
 6. Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

 

PRET SI MODALITATI DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenele de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Preturile prezentate pe site-ul ArtechWine.RO includ TVA (cotele TVA de 19%, 9%, 5% sau 0% care au fost stabilite din 2020).

 

TERMENE SI PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

RISCURI SI RESPONSABILITATI

1. Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator. Pozele sunt cu caracter informativ, denumirea produsului fiind parametrul principal al comenzii.
In conditii normale termenul de livrare al produselor cumparate prin intermediul magazinului online www.artechwine.ro se incadreaza in 3 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii. In cazul in care Cumparatorul a optat pentru plata prin virament bancar, Vanzatorul se obliga sa livreze produsele comandate in 2 zile de la data la care au fost virati banii in contul specificat de Vanzator. In cazul neindeplinirii acestei obligatii, Vanzatorul va returna suma in maxim 3 zile lucratoare in contul bancar al Cumparatorului, cu exceptia cazului in care Cumparatorul este de acord cu prelungirea termenului de livrare, acord ce va fi comunicat prin fax sau e-mail.

2. Transport – Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza, Cumparator si/sau reprezentantul acestuia.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

 

ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, va sesiza acest lucru Vanzatorului, care ii va livra in cel mai scurt timp posibil produsele solicitate.

 

RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

RETURNAREA PRODUSELOR

In conformitate cu OUG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Consumatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. In cazul in care Cumparatorul renunta la cumparare potrivit clauzei de mai sus, este obligatoriu sa returneze produsul exact in starea in care i-a fost livrat, adica in ambalajul original, nefolosit. In cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, Cumparatorul nu are dreptul sa solicite rambursarea pretului. Returnarea produsului se va face catre sediul S.C. ARTECH TEXTILES SRL, pe cheltuiala exclusiva a Cumparatorului. Rambursarea pretului catre Cumparator nu se va face inainte de primirea produsului si confirmarea emisa de S.C. ARTECH TEXTILES SRL ca acesta este in ambalajul original, nefolosit. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data notificarii in scris a S.C. ARTECH TEXTILES SRL. Daca produsul returnat este deteriorat si nu poate fi vandut ca produs nou, ne rezervam dreptul de a refuza primirea produsului.

S.C. ARTECH TEXTILES SRL este operator de date cu caracter personal cu nr 17276 emis de ANSPDCP.

 

LITIGII

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest site, Cumparatorul a luat la cunostinta faptul ca se supune legilor romane ce guverneaza Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si S.C. ARTECH TEXTILES S.R.L. In cazul unor eventuale conflicte intre S.C. ARTECH TEXTILES si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare.

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

Platforma SOL

Soluționarea alternativă a litigiilor

 

DIVERSE

Partile contractante vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract.

 

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este redactat in limba romana si este supus legilor romane in vigoare. Eventualele litigii se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

POLITICI DE FUNCȚIONARE

Pentru mai multe detalii puteți urmări:
  Condiții de livrare
  Metoda de plată
  Politica de anulare și rambursare
  Politica de confidențialitate
  Politica de cookies