Whisky Benriach 10 Years Speyside Single Malt Three Cask Matured 43 GRD - ST0,7L
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Whisky Benriach 10 Years Speyside Single Malt Three Cask Matured 43 GRD - ST0,7L

The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional.

215,00 lei Cu TVA

180,67 lei Fara TVA

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare

The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison și a fost închisă. După redeschidere The BenRiach a revenit în atenția publicului în anii 1960, în timpul celui de-al doilea boom din industria whisky-ului, la nivel mondial, ce a permis dezvoltarea multor brand-uri vechi.

După mai bine de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este un single malt învechit timp de un deceniu în butoaie de bourbon din stejar american și butoaie de vin fortifiat Sherry cu doage din stejar spaniol.    

ASPECT: Chihlimbar-auriu.

MIROS: Plin de prospețime, combină perfect notele de fructe verzi, mandarină, vanilie, citrice și mentă cu cele de orz. Ultimele note sunt cele de cacao, chimion și migdale.

GUST: Catifelat și echilibrat, aduce în prim plan note de miere, caramel și stafide completate mai apoi de note de portocală, cocos, nuci, mere coapte și subtile note de chimion. Vanilia și turta dulce oferă o idee despre aromele prezente la final.

FINISH: Scurt, plăcut, cu note de miere, ciocolată, caramel și cocos.

 

BENR10YSMALT0.7L
Tip
Whisky Single Malt
Alcoolemie
43 % vol.
Volum
700 ml
Tara
Scotia