Whisky Big Peat Blended Malt Scotch 46 GRD - ST0,7L
In 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Regale britanice, a fondat compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.
In 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Regale britanice, a fondat compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.
Pe parcursul următorilor ani, membrii familiei Laing au fost legaţi de afacerile unor distilerii de renume unde au acumulat experienţa şi cunoştiinţele ce au dus la dezvoltarea companiei fondată de aviator. În prezent, scoţienii de la Douglas Laing oferă o gamă impresionantă de whisky-uri single malt şi blended printre care se află şi etichetele Timorous Beastie, Scallywag, The Gauldrons și Rock Island.
Big Peat este un amestec de whisky-uri single malt produse doar pe insula Islay. Startul acestei uniuni este dat de lotul Caol Ila, ce oferă aromele dulci, urmat de un Bowmore echilibrat, Ardbeg, cu esențele sale medicinale și arome vegetale uscate / pământii și Port Ellen, ce oferă eleganța desăvârșită a blend-ului.
Nas / miros: proaspat, sarat si curat, dezvoltandu-se spre un miros de malt de orz uscat. Citrice, fum si cauciuc. Cenusa. Sare si piper. Sol. Turba. Sugestii de ciocolata, cafea, condimente. O atingere de caramel natural. Iod. Aroma fina de ceai. Note de nuci si migdale.
Excelent echilibru.
Gust: cenusa, gudron dulce si cosuri de fum. Atingeri de coaja de lamaie verde. Note grele de fum, iarba proaspat taiata. Sugestii de arahide, condimentele si turba.
Gust final: lung si persistent, se reproduce pe cerul gurii un gust sarat-dulce, picant, de fum, foc de tabara – cel mai important fenolici.
Incredibil de bine integrat, de bine facut. Acesta este si motivul pentru un pret putin cam ridicat.
- Tip
- Blended Malt Scotch
- Alcoolemie
- 46 % vol.
- Volum
- 700 ml
- Tara
- Scotia