Spumant Carastelec Carassia Classic Brut Chardonnay Pinot Noir MetTraditionala 12Grd St 075L
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Nou

Spumant Carastelec Carassia Classic Brut Chardonnay Pinot Noir MetTraditionala 12Grd St 075L

Crama de Spumante Carastelec este prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente.

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare

Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.

MEDALII:

SILVER - The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021

SILVER - The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020

SILVER - The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019

"Grower-sparkling"

Vinul spumant reflectă terroir-ul și grija și atenția acordată viței de vie pe parcursul anului. Carassia provine de pe parcele proprii selecționate pentru vin spumant și lucrate ca atare, după care întregul proces de vinificație are loc în crama noastră. Este un avantaj important atunci când vine vorba de controlul calității vinurilor, acesta fiind 100% în mâna noastră.

Spumantul se naște de două ori. Prima dată când mustul se transformă în vin liniștit, iar apoi a doua oară când devine efervescent. Carassia este obținută prin metoda metoda tradițională, cu a doua fermentare și maturare îndelungată în sticlă. Ceea ce oferă unicitate acestor vinuri spumante este modul în care aceste soiuri tradiționale - pinot noir și chardonnay - se exprimă pe acest terroir. Strugurii recoltați exclusiv manual sunt fermentați în rezervoare din oțel inoxidabil după o presare ușoară pentru a-și păstra prospețimea și textura fermă. Vinurile de bază, care începând cu 2019 conțin și vinuri de rezerva din mai multe recolte anterioare, vor fi asamblate apoi îmbuteliate. A face vin spumant constă într-o serie de decizii exacte, de la selecția și asamblarea vinurilor de bază, până la timpul de maturare până la determinarea dozajului.

Metoda tradițională, maturare în sticlă

Spumantele noastre poartă amprenta terroirului, dar la fel reflectă și modul de gândire despre calitate și excelență, și valorile noastre. Maturarea îndelungată pe levuri este chintesența vinului spumant, timp în care, vinul se naște - a doua oară - ca urmare a unei transformări naturale “magice” în sticlă, oferind vinului o textură cremoasă, un gust complex și o efervescență festivă caracterizată prin eleganță și armonie. Carassia este maturată în sticlă timp de cel puțin 20 de luni, dar poate fi mai mult în funcție de evoluția vinului din sticlă.

Denumirea

Numele Carassia și vinul în sine exprimă unicitatea locului de origine: satul Carastelec, și subliniază importanța și valoarea adăugată a terroir-ului în producerea vinului. Simbolul Carassia este construită din cinci inimi împletite care alcătuiesc o stea, reprezentând cele cinci principii pe care se bazează filozofia noastră de vinificație: terroir-ul, soiurile de struguri, tehnologia, timpul, adică maturarea lungă în sticlă și atenția la detalii pentru a obține o calitate superioară, aceasta din urmă fiind simbolizată cu steaua din centrul siglei.

CRSBRUT0.75
Tip
Sampanie BRUT
Volum
750 ml
Tara
ROMANIA