Vin Hermeziu TRAMINER Sec Romania - Bag in Box 3 Litri
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vin Hermeziu TRAMINER Sec Romania BagInBox 3Litri

Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.

47,00 lei Cu TVA

39,50 lei Fara TVA

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.

Crama Hermeziu se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Hermeziu, numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi, are și el o etimologie veche și scufundată în legende zbuciumate. Exprimă culoarea roșie, carmin și definește spiritul de luptător, de viteaz ce își eliberează neamul, satul, teritoriul de atacatori și prăduitori. A dat nume satului și moșiei boierești, mândrie răzeșilor de pe malul Prutului, sonoritate cramei de astăzi. Pe moșia de la Hermeziu s-au bucurat, s-au întristat, și-au trăit viețile și le-au încheiat membrii familiei Negruzzi. De la scriitorul Costache Negruzzi, la Ella Negruzzi, prima femeie avocat din România, Leon Negruzzi, scriitor, primar și prefect de Iași, până la generalul Mihai Negruzzi și fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceză, toți și-au legat destinele de pământurile de la Hermeziu.

Relieful terasat și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioacă de Bohotin sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală.

Traminer-ul este unul din cele mai apreciate soiuri aromate, un fel de regină a vinurilor. Se consideră că vița de vie Traminer este originara din nordul Italiei, în apropierea graniței de est a Austriei – Tramin/Tirol.

Traminer este un termen nemțesc prin care se denumește un soi de viță de vie, cu struguri albi, cultivat mai ales în Alsacia (Elsass, în germană, o regiune din partea de est a Franței, la granița cu Germania), precum și vinul produs din acești struguri. Există mai multe varietăți de "Traminer" – "Savagnin" (numit așa în Jura, canton din nord-vestul Elveției), "Traminer parfumat", "Traminer aromatic", consemnate, de-a lungul timpului, în diverse texte despre agricultură. Prima mențiune clară despre vinul Traminer, datează din 1834, deși soiul de viță de vie este cunoscut încă din secolul al XV-lea.

Alsacienii știu că Traminer-ul sau, cum spun ei, Savagnin-ul roz, a fost adus în zona lor, în secolul al XVI-lea, după care, în timp, au fost selecționate diverse soiuri aromate, în secolul al XIX-lea obținându-se "Gewurz-traminer". Anumite surse susțin că din Traminer s-a selecționat, ulterior, și Riesling-ul. Se pare că strămoșul Traminer-ului, obținut din viță de vie sălbatică Vitis silvestris, era cultivat de romani încă din mileniul întâi î.Hr. Vița de vie Savagnin roz (Traminerul) are frunzele trilobate, ușor aspre, cu marginile zimțate, iar strugurii au boabele mici, sferice, de culoare galben-aurie. Crește foarte bine pe soluri argiloase și este rezistentă la boli.

"Gewurztraminer", numit și "Savagnin roz aromatic" a fost selecționat din Savagnin roz, în Alsacia, în secolul al XIX-lea, după care cultivarea acestuia s-a răspândit și în Germania și Austria. "Gewurz", în germană, înseamnă mirodenii/condimente,în acest caz cuvântul făcând referire la aroma deosebită a acestor struguri. În Alsacia, "Gewurztraminer" reprezintă peste 18% din suprafața cultivată cu viță de vie, adică în jur de 2500 de hectare. Se mai cultivă, în prezent, și în alte țări din centrul Europei, dar și în California, în Australia și Noua Zeelandă. Regiunea Gisborne din Noua Zeelandă s-a specializat în producția de "Gewurztraminer".

Traminer-ul este de culoare galben-pai sau galben auriu, cu aromă specifică de petale de trandafir, cu aciditate moderată, un vin plin, extractiv. Aroma Traminer-ului se valorifică cel mai bine în vinurile cu rest de zahăr – demiseci, demidulci și chiar dulci.

Culoarea galben-aurie, dar și aroma specifică asemănătoare cu ce a dulceții de trandafir dezvăluie de la primele contacte cu acest vin, caracterul tipic de Traminer. Gustul este ușor picant lăsând uneori impresia celui de mirodenii, aciditatea este bine echilibrată, iar post gustul este complex, ușor corpolent. Prin maturare și învechire apar predominant aromele de fructe, dulceață de trandafiri și iasomie.
TRAMINERBAX3LHERM