Vin Avincis Cabernet Sauvignon Oltenia Romania - ST 0,75L
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vin Avincis Cabernet Sauvignon Oltenia Romania St075L

AVINCIS este simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității.

Vinul este un produs cultural, în care se îmbină grija pentru vița de vie, arta și știința oenologică, pasiunea pentru calitate și loialitatea față de terroir și de tradițiile podgoriei.

Echipa AVINCIS reunește toate aceste atuuri.

50,00 lei Cu TVA

42,02 lei Fara TVA

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare

Cabernet Sauvignon este un soi frantuzesc de vin, care a fost adus in Romania cu cateva secole in urma. Prezenta sa in zona Dragasani dovedeste compatibilitatea sa cu solul acestei regiuni.

Recolta si vinificatie:

- Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi

- Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare

- Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi

- Ciorchinii sunt indepartati in totalitate inainte de fermentarea la temperatura controlata

- Pe durata fermentarii temperatura este controlata permanent;

- 10% din acest vin este invechit in baricuri de stejar timp de 7 luni; restul vinului este pastrat in cisterne de inox

Degustare:

- Culoarea acestui cabernet negru rosiatic intens;

- Acest vin are un buchet proaspat si expresiv de coacaze negre si mure

- Structura acestui vin prezinta echilibru intre aroma proaspata de fructe si taninii delicati

- Acest vin poate fi servit de acum si pana in 2018

Recomandari privind servirea:

- A se servi la 17 C

- Va recomandam sa degustati acest vin alaturi de salam, sunca afumata precum si alte aperitive;

- Acompaniaza perfect cotletul de miel in sos balsamic;

- Puteti servi acest cabernet alaturi de orice tip de carne rosie.

Istoric

1867

Drăgășani – tradiție viticolă

Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ținut viticol, în special locul unde se află astăzi Drăgășani, în Oltenia. Mănăstirea Dobrușa din vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină. Vinurile albe de Drăgășani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expozițiile universale din Paris, în anii 1867, 1889 și 1900, precum și diploma de onoare la concursul internațional de vinuri din Bordeaux, în 1898.

1927

AVINCIS este continuarea unei povești de familie, cu pasiune pentru vinuri și lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofițer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești, înconjurat de vii.

2007

În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soțul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie și au avut revelația miracolului viei, al vinurilor și al tradițiilor locului.

2011

Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, care și-a deschis porțile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 43 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică.


Crama si Podgoria

Crama AVINCIS, privire spre viitor

Conacul familial, restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman, păstrează influențele neobrâncovenești de la începutul secolului XX, în timp ce crama a fost concepută ca o navă situată în vârful dealului Dobrușa, perfect integrată în peisaj, cu zidurile sale placate cu calcar de Arnota, cu gazonul care urcă până pe acoperiș și cu cele trei case de lemn care străjuiesc terasa. Construcția cramei asigură calitatea vinificației, fiind construită astfel încât să țină seama de imperativele acestui proces și de circulația fluxurilor prin gravitație. O rampă de acces subteran și un tunel amplu permit comunicarea optimă cu spațiile tehnice.

 

Vinurile AVINCIS, expresie a terroir-ului de Drăgășani

Drăgășani are toate premisele unei denumiri de origine controlată, în manieră franceză. Podgoria Drăgășani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o aciditate bună. Vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani, se bucură și ele de apreciere națională și internațională.

Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgășani se întinde pe o lungime de 60 de km, între Subcarpații Getici în nord și Câmpia Română în sud.

Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influențe mediteraneene, principala sa caracteristică fiind echilibrul. Grație situării sale de-a lungul văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgășani se bucură de o bună umiditate, chiar și în cele mai calde luni ale verii.

Astfel, alte soiuri au fost readaptate la Drăgășani, ca urmare a unei munci riguroase de îmbunătățire a viței de vie, în cadrul Stațiunii de Cercetări pentru Viticultură și Vinificație, fondată în regiune în 1936.

Din soiurile românești, se cultivă astăzi Crâmpoșia Selecționată, Tămâioasa Românească, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Negru de Drăgășani, Novac și Fetească Neagră.

 

Via, pe colina binecuvântată

Viței de vie i se acordă toată atenția. Consiliul Oenologic, împreună cu inginerul agronom Marius Gaidanof, își consacră întreaga energie pentru a lucra pământul prin arături între rânduri și între vițe, pentru a elimina erbicidele și îngrășămintele de sinteză și pentru a mări intervențiile în timpul lucrărilor în verde, permițând astfel viței de vie să restituie cât mai multe din caracteristicile solului. Trasabilitatea vinului este desăvârșită. Fiecare parcelă a fost identificată cu grijă și valorizată.

De la prima privire, așezarea Vilei Dobrușa, unde sunt produse vinurile AVINCIS, se înfățișează ca o colină binecuvântată de Dumnezeu. Această vie potrivită ca mărime (43 ha plantate) ocupă tot dealul care coboară în pante dulci spre văi. Expunerea la soare este excepțională, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei și le păstrează pe ultimele.

 

Procesul de vinificație

Productivitatea, între 35 și 45 de hectolitri la hectar, în funcție de parcel și de culesul în verde, este comparabilă cu aceea a podgoriilor celor mai exigente. Strugurii sunt culeși manual, în lădițe de dimensiuni mici, în apropierea cramei - situată chiar în centrul domeniului, astfel încât este asigurată prelucrarea imediată a acestora.

Crama este dotată cu toate mijloacele tehnologice moderne, în beneficiul calității:

• un sistem performant de răcire a strugurilor culeși;

• microvinificări parcelare;

• zdrobirea blândă a strugurilor într-o presă pneumatică;

• vinificarea la temperaturi controlate;

• climatizarea cramei pentru o învechire optimă;

• baricarea în butoaie produse în Franța.

 

VINCABSAVINCIS
Culoare
Rosu
Tip
Sec
Alcoolemie
14 % vol.
Volum
750 ml
Tara
ROMANIA