Vin Gitana LUPI REZERVA Et Metalica Cabernet Merlot Saperavi Moldova St075L
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vin Gitana LUPI REZERVA Et Metalica Cabernet Merlot Saperavi Moldova St075L

Vinul Gitana reprezintă rezultatul împletirii armonioase dintre generozitatea naturii si munca omului. Este rodul pasiunii pentru vinificație a familiei Dulgher, susținut de un terroir excepțional. Gitana reprezintă un simbol al confluentei dintre tradiție si modernitate, o întoarcere spre origini, dar in același timp si o privire spre viitor, marcând astfel o etapa importanta in renașterea vinurilor moldovenești.

129,00 lei Cu TVA

108,40 lei Fara TVA

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare

Vinificarea

Strugurii sunt recoltați manual, iar  producerea vinului se realizează folosind tehnica de vinificare clasica cu echipamente moderne, de ultimă generație. Procesul de vinificare este unul  tradițional, macerarea pe bostina  petrecându-se timp de 20 zile in cazi din  lemn de stejar. În timpul fermentării, toate eforturile  sunt orientate spre a optimiza extracția  aromelor si substanțelor colorante. După terminare fermentării alcoolice,  vinul este supus procesului de maturare  in butoaie mari din lemn de stejar din  Krasnodar , unde se va petrece si  fermentarea malo-lactica. Procesul de maturare continuă în  baricuri de 225 litri pentru o perioada  de minim 14luni.

Notele degustării

Vizual: roșu rubiniu intens, cu reflexii  purpurii.

Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu  arome de mure și fructe, la care se adaugă  nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn  dulce și marochin.

Gustativ: echilibrat, structurat, cu  taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune si mure.

ISTORIA

1953

Trecerea timpului a demonstrat ca aceasta zona viticola, Valul lui Traian, este într-adevăr excepțională pentru plantațiile de vita de vie. Anul 1953 marchează un punct de cotitura in istoria Vinăriei Țiganca, aceasta transformând-se într-o adevărată „fabrica de vinuri” si mutându-si sediul in satul Plopi. Crama a devenit in scurt timp foarte apreciata in Moldova si peste hotare, datorita calității superioare a vinurilor produse aici.

Atât amplasarea cramei, condițiile climaterice si topografice specifice, cat si talentul vinificatorilor au dat naștere unor vinuri de excepție, unul dintre cele mai bune exemple fiind vinul tipic de Tokaji, cu gust intens de stafide – „Nejnosti” (Gingășie). Vinurile de vinoteca păstrate in beciurile cramei Țiganca reprezintă dovada cea mai elocventa a potențialului acestei zone si a succesului înregistrat de-a lungul timpului. Colecția proprie de vinuri de calitate superioara reprezintă un adevărat tezaur si motiv de mândrie națională, printre vinuri numărându-se Trifesti 1970, Auriu 1972 sau Gratiesti 1973.

1985-1990

RENASTEREA

Industria vinicola a cunoscut un capitol mai dureros in perioada anilor 1985-1990, când pe teritoriul U.R.S.S. s-a desfășurat o campanie masiva de interdicție a alcoolului, iar toți producătorii de vinuri au avut de suferit simțitor.

 

1999

UN NOU INCEPUT

Anul 1999 poate fi considerat un nou început pentru Vinăria Țiganca. Crama devine proprietate a familiei Dulgher, care depune eforturi majore pentru reutilarea fabricii, renovarea beciurilor, dotarea cu butoaie si cuve de stejar si, desigur, pentru înființarea de noi plantații de vita de vie. Pas cu pas, practicile de vinificație tradiționale au început sa fie îmbinate cu tehnologiile moderne.

2002

PLANTAREA VITEI DE VIE PROPRII

Anul 2002 da startul plantarii vitei-de-vie proprii, la o distanta de 70 km de crama, in satele Romanovca si Filipeni, din zona viticola Valul lui Traian. Plantarea s-a efectuat cu implicarea experților Institutului National al Viei si Vinului din Republica Moldova, care au selectat podgoriile cu cele mai potrivite soluri pentru fiecare tip de struguri.

2009

CREAREA BRAND-ULUI GITANA

In anul 2009, începe proiectul de creare a unui brand simbolic care sa reprezinte cu succes vinurile produse de Vinăria Țiganca. In consecință, apare marca comerciala Gitana, care reprezintă începutul unei noi etape in dezvoltarea cramei.

2011

APARITIA PRIMEI SERII DE VINURI SUB MARCA GITANA

Anul 2011 marchează apariția primei serii de vinuri îmbuteliate sub marca Gitana. Aceasta colecție conține vinuri maturate seci, precum Cabernet Sauvignon 2007, Merlot 2009, Riesling de Rhein 2009 si Feteasca Regala 2009. In anul 2012, este lansat pe piață vinul Saperavi 2011, alături de primele cupaje ale cramei: Lupi Rezerva 2009 si La Petite Sophie 2010, care au devenit deja vinuri emblematice pentru Gitana Winery.

2017

EXTINDERE PE PIATA DIN ASIA

In anul 2017, Gitana Winery s-a extins către piețele din Asia si au avut loc primele exporturi către Japonia, China si Coreea de Sud. Tot in anul 2017 a fost lansata gama Autograf, care include 4 soiuri de vin, Feteasca Regala, Cabernet Sauvignon, Chardonnay si Merlot, iar in anul 2018 Gitana Winery a anunțat o alta noutate, lansând cele trei vinuri din gama Young, Alb, Roz și Roșu de Gitana.

 

 

GTLPM75
Culoare
Rosu
Tip
Sec
Alcoolemie
14.5 % vol.
Volum
750 ml
Tara
MOLDOVA