Vin Budureasca PREMIUM Cabernet Sauvignon Colectia Premium Sec St075L
În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, încă din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.
BUDUREASCA BRAND Romania
BUDUREASCA BRAND Romania
Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Nota de degustare
Culoare rubiniu închis, cu nas interesant format din note de fructe de pădure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure și cireșe negre, în care se simt taninurile foarte bine integrate.
Cabernet Sauvignon este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vită, precum rib eye, sirloin sau filet mignon, acompaniate de diverse sosuri pe bază de fructe roșii.
Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.
Istoria Zonei
În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, încă din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.
Nu este o coincidență faptul că limba pe care românii o vorbesc astăzi mai păstrează încă destul de mulți termeni dacici cu aplicabilitate în domeniul cultivării viței-de-vie. Cuvinte precum: butoi, cârcel sau strugure arată încă o dată că moștenirea dacică în crearea vinului a fost și continuă să fie de o importanță fundamentală.
Este bine cunoscut faptul că, la sfatul marelui său preot, Deceneu, regele dac Burebista a decis să taie vița-de-vie. Mai puțin cunoscut este motivul pentru care a luat această decizie. Nu a fost doar pentru a reduce consumul de vin în rândul dacilor, cât mai ales pentru a diminua interesul pentru teritoriile sale, vestite pentru calitatea vițelor-de-vie, și pentru a-și proteja astfel poporul de invaziile inamice.
Istoricii antici vorbesc în scrierile lor despre vinurile de mare calitate produse în regiune. De exemplu, însuși marele Homer menționa în textele sale că războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin. În prezent, vinurile Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru caracteristicile lor unice, tradiționale, precum și pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind deopotrivă moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului.
Podgorie
Viile Budureasca fac parte din faimoasa regiune Dealu Mare (localizată în Subcarpații de Sus) și se întind pe o suprafață de aproximativ 275 de hectare – din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 25 de hectare au fost păstrate vițele vechi.
Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței-de-vie. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.
Poziționarea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui și solurile extrem de bogate, formate din cernoziomuri și calcar, oferă recoltelor noastre proprietăți care sunt aproape imposibil de găsit în alte regiuni ale țării. Climatul temperat-continental, cu numeroși curenți de aer cald veniți din zona mediteraneană, contribuie și el, din plin, la calitatea desăvârșită a vinurilor produse la Budureasca.
Nu este o întâmplare faptul că Viile Budureasca sunt localizate pe exact aceleași coordonate geografice precum Bordeaux sau Burgundia, două regiuni faimoase în industria vinului poziționate, ca și viile noastre pe paralela 45. Rezultatul este un terroir cu potențial extraordinar pentru producerea de vinuri de înaltă clasă.
Oenolog
Oenolog internațional cu experiență de peste 30 de ani în vinificație, Stephen Donnelly este cunoscut în acest domeniu sub pseudonimul "Flying Winemaker" sau "Wine Trouble Shooter".
Stephen și-a început cariera în Napa Valley, studiind la celebra universitate Davis, din California, și de atunci și-a confirmat și reconfirmat talentul și experiența creând vinuri excepționale în Anglia, Ungaria, Africa de Sud, India și România.
Vinul fiecărei țări are propriile caracteristici și propria sa tipicitate, iar el a reușit să câștige medalii internaționale pentru fiecare producător cu care a colaborat de-a lungul timpului.
A început să vinifice în țara noastră în anul 1995, iar începând cu 2007 este oenologul Budureasca, obținând pentru vinurile noastre peste 300 de medalii de aur, argint și bronz la renumite concursuri de profil, precum Decanter World Wine Awards, Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, International Wine Challenge, International Wine and Spirit Competition, Berlin Wine Trophy și multe altele.
"În calitate de oenolog, rolul meu este acela de a evidenția ceea ce este mai bun din fiecare varietate de struguri, iar filozofia mea este că atunci când vine vorba despre calitate, nu exisă niciun compromis."
Crama Budureasca
Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500 mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.
Tipul de construcție avangardist și tehnologia de ultimă oră utilizată pentru echiparea cramei ne îndreptățește să spunem că avem una dintre cele mai moderne centre de vinificație din România, cu o capacitate de producție și stocare de circa 3 milioane de litri de vin.
Culoare rubiniu închis, cu nas interesant format din note de fructe de pădure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure și cireșe negre, în care se simt taninurile foarte bine integrate.
Cabernet Sauvignon este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vită, precum rib eye, sirloin sau filet mignon, acompaniate de diverse sosuri pe bază de fructe roșii.
Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.
Istoria Zonei
În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, încă din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.
Nu este o coincidență faptul că limba pe care românii o vorbesc astăzi mai păstrează încă destul de mulți termeni dacici cu aplicabilitate în domeniul cultivării viței-de-vie. Cuvinte precum: butoi, cârcel sau strugure arată încă o dată că moștenirea dacică în crearea vinului a fost și continuă să fie de o importanță fundamentală.
Este bine cunoscut faptul că, la sfatul marelui său preot, Deceneu, regele dac Burebista a decis să taie vița-de-vie. Mai puțin cunoscut este motivul pentru care a luat această decizie. Nu a fost doar pentru a reduce consumul de vin în rândul dacilor, cât mai ales pentru a diminua interesul pentru teritoriile sale, vestite pentru calitatea vițelor-de-vie, și pentru a-și proteja astfel poporul de invaziile inamice.
Istoricii antici vorbesc în scrierile lor despre vinurile de mare calitate produse în regiune. De exemplu, însuși marele Homer menționa în textele sale că războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin. În prezent, vinurile Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru caracteristicile lor unice, tradiționale, precum și pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind deopotrivă moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului.
Podgorie
Viile Budureasca fac parte din faimoasa regiune Dealu Mare (localizată în Subcarpații de Sus) și se întind pe o suprafață de aproximativ 275 de hectare – din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 25 de hectare au fost păstrate vițele vechi.
Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței-de-vie. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.
Poziționarea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui și solurile extrem de bogate, formate din cernoziomuri și calcar, oferă recoltelor noastre proprietăți care sunt aproape imposibil de găsit în alte regiuni ale țării. Climatul temperat-continental, cu numeroși curenți de aer cald veniți din zona mediteraneană, contribuie și el, din plin, la calitatea desăvârșită a vinurilor produse la Budureasca.
Nu este o întâmplare faptul că Viile Budureasca sunt localizate pe exact aceleași coordonate geografice precum Bordeaux sau Burgundia, două regiuni faimoase în industria vinului poziționate, ca și viile noastre pe paralela 45. Rezultatul este un terroir cu potențial extraordinar pentru producerea de vinuri de înaltă clasă.
Oenolog
Oenolog internațional cu experiență de peste 30 de ani în vinificație, Stephen Donnelly este cunoscut în acest domeniu sub pseudonimul "Flying Winemaker" sau "Wine Trouble Shooter".
Stephen și-a început cariera în Napa Valley, studiind la celebra universitate Davis, din California, și de atunci și-a confirmat și reconfirmat talentul și experiența creând vinuri excepționale în Anglia, Ungaria, Africa de Sud, India și România.
Vinul fiecărei țări are propriile caracteristici și propria sa tipicitate, iar el a reușit să câștige medalii internaționale pentru fiecare producător cu care a colaborat de-a lungul timpului.
A început să vinifice în țara noastră în anul 1995, iar începând cu 2007 este oenologul Budureasca, obținând pentru vinurile noastre peste 300 de medalii de aur, argint și bronz la renumite concursuri de profil, precum Decanter World Wine Awards, Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, International Wine Challenge, International Wine and Spirit Competition, Berlin Wine Trophy și multe altele.
"În calitate de oenolog, rolul meu este acela de a evidenția ceea ce este mai bun din fiecare varietate de struguri, iar filozofia mea este că atunci când vine vorba despre calitate, nu exisă niciun compromis."
Crama Budureasca
Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500 mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.
Tipul de construcție avangardist și tehnologia de ultimă oră utilizată pentru echiparea cramei ne îndreptățește să spunem că avem una dintre cele mai moderne centre de vinificație din România, cu o capacitate de producție și stocare de circa 3 milioane de litri de vin.
BUDCABSAUVPREMIUM075
- Culoare
- Rosu
- Tip
- Sec
- Alcoolemie
- 14 % vol.
- Tara
- ROMANIA