Vin Hermeziu BB SEC (Busuioaca Bohotin) ROZE - BagInBox10Litri
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vin Hermeziu BB SEC Busuioaca Bohotin ROZE BbS BagInBox10Litri

Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.
Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.

Crama Hermeziu se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Hermeziu, numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi, are și el o etimologie veche și scufundată în legende zbuciumate. Exprimă culoarea roșie, carmin și definește spiritul de luptător, de viteaz ce își eliberează neamul, satul, teritoriul de atacatori și prăduitori. A dat nume satului și moșiei boierești, mândrie răzeșilor de pe malul Prutului, sonoritate cramei de astăzi. Pe moșia de la Hermeziu s-au bucurat, s-au întristat, și-au trăit viețile și le-au încheiat membrii familiei Negruzzi. De la scriitorul Costache Negruzzi, la Ella Negruzzi, prima femeie avocat din România, Leon Negruzzi, scriitor, primar și prefect de Iași, până la generalul Mihai Negruzzi și fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceză, toți și-au legat destinele de pământurile de la Hermeziu.

Relieful terasat și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioacă de Bohotin sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală.

Busuioaca de Bohotin, este un soi fascinant.
Spunea poetul: "Busuioacă Bohotină,/ Ești sublimă, dar puțină".

Vinul seduce de la prima întâlnire prin culoarea sa rose, limpede și transparentă, cu străluciri șăgalnice. Din pahar izbucnește o simfonie de arome exotice, grapefruit roz, busuioc roșu și flori de soc. Aceleași note fructate le regăsim și în gust, subliniate de o aciditate moderată și prelungite în postgustul lung.

Busuioaca de Bohotin are mai multe sinonime, precum Tamâioasa de Bohotin, Busuioacă Vânătă de Bohotin sau Tămâioasă Violetă este un soi românesc cu struguri uniformi, uni sau biaripați, de mărime mijlocie, boabe sferice, dense, culoare roșu-închis, pulpa suculentă, necolorată, cu aromă specifică soiului.

Busuioaca de Bohotin și Tămâioasa Românească sunt printre cele mai apreciate vinuri ale românilor. Suprafețele limitate pe care aceste soiuri se pot dezvolta, pentru a-și etala pe deplin calitățile, le face neprețuite, asemeni unui parfum rar. Este singurul soi românesc din care se obțin vinuri aromate de culoare roz cu irizații spre roșii violacee

Dacă albinele ar produce miere doar din polenul trandafirilor, gustul acesteia s-ar apropia mult de cel de Busuioacă de Bohotin.

Culoarea vinului poate pleca de la rose pal până la roz-foaie de ceapă cu nuanțe violet – o nuanță particulară, ce conferă personalitate și eleganță

Un soi autohton, cu o puternică personalitate, seducător prin aromele intense, el dă vin rose în mod natural. Mult timp, acest soi a fost vinificat în dulce, sau demidulce, datorită caracterului său aromatic. În ultimii ani, tendința pieței a determinat însă apariția vinurilor seci din acest soi.
BBSECHERM10L