Vin Da Vinci 1502 Portocanale Di Cesenatico Sangiovese ROZE IGT Rubicone 12Grd Italia St075L
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vin Da Vinci 1502 Portocanale Di Cesenatico Sangiovese ROZE IGT Rubicone 12Grd Italia St075L

Leonardo a înțeles modalitatea de obținere a vinurilor de calitate printr-o observare meticuloasă a tuturor fenomenelor naturale care duc la maturarea completă a fructului viței de vie și prin inventarea unor instrumente și tehnici de optimizare a transformării strugurilor în vin. După ani de studiu, am reconstituit o metodă oenologică dedusă din indicațiile Geniului, definind-o ca Metoda Leonardo: am înregistrat-o și o păzim pentru că este cheia calității vinurilor noastre.

Metoda Leonardo este acum protocolul nostru – exclusiv și confidențial – și se aplică în producerea colecțiilor de vinuri reprezentative pentru cea mai bună producție de vin italian.

42,00 lei Cu TVA

35,29 lei Fara TVA

Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare

Culoarea acestui vin este promisiunea unei experiențe delicate, florale și fructate. Fiecare pahar spune natura plăcută a Romagnei, atenția acestui pământ pentru detalii mici și mari, gustul său unic care trece, de-a lungul secolelor, din generație în generație.

Cum s-a născut

Vinificarea presupune presarea moale după macerare timp de câteva ore, pentru a obține dizolvarea corectă a culorii roz tipice acestui vin. Fermentarea la o temperatură controlată de 15-18°C permite dezvoltarea aromelor fructate și florale, păstrând nota clasică fructată și proaspătă tipică viței de vie. Îmbătrânirea continuă până în martie în rezervoarele din oțel inoxidabil cu termocondiționare.

Recoltat 2021

Vinificație: Presare ușoară pentru extracția culorii, urmată de vinificare la rece în oțel inoxidabil la maximum 13 ° C cu drojdii selectate

Batonaj învechit timp de 2 luni pe drojdie fină

În evoluția naturală

Observațiile și obiectivele lui Leonardo, preluate de personalul nostru tehnic, agronomic și oenologic, nu sunt niciodată statice și definitive. Căutarea continuă a perfecțiunii și a noilor metode de viticultură ne-a determinat să reinterpretăm și să integrăm tratatele Geniului, continuând munca lui Leonardo pentru a obține cel mai "divin Lycore al strugurilor".

Leonardo da Vinci și vinul: dragostea autentică

Leonardo s-a inspirat din natura viei și a avut o relație autentică și zilnică cu vinul: aspecte intime pe care le găsim de-a lungul vieții sale, datorită codurilor și textelor transmise până astăzi. Pasiunea sa pentru viticultură a început în primii ani în Vinci, un sat din mediul rural toscan, cufundat într-o zonă dedicată cultivării viței de vie, unde familia avea moșii și podgorii, până în ultimii ani la Milano. De-a lungul anilor, Leonardo a mers și în Romagna, la cererea lui Cesare Borgia, care l-a angajat pentru abilitățile și cunoștințele sale de inginer militar. Aici a putut degusta vinurile locale și a înțeles tehnici de vinificație foarte dezvoltate. La Milano, Ludovico il Moro i-a dăruit un hectar de vie ca recompensă pentru crearea Cinei celei de Taină, Cina cea de Taină. Aceasta a fost singura proprietate deținută de geniu care a fost menționată în testamentul său. Leonardo a fost deosebit de fascinat de efectele benefice pe care vinul le reflectă asupra sufletului, iar vinul alimentar a fost notat în mod regulat în lista de cumpărături.

 

PODGORIA

Frumusețea vine întotdeauna din pământ. În toate formele sale: este o regulă ancestrală și o respectăm în faza de cultivare.

De aceea avem grijă de podgoria noastră, în fiecare zi. Din zori până la amurg îmbogățim și protejăm solul cu fertilizare și amelioratori naturali ai solului. Suntem purtători de standard ai nutriției corecte a pământului, în concordanță cu acel echilibru vegetativ-productiv care ne permite să limităm intervențiile umane.

Rezultatul zilnic este un impact redus asupra mediului, cu beneficii concrete pentru sănătatea celor care aleg vinurile noastre și pentru planeta care ne găzduiește.

 

RECOLTA

Senzațiile mângâie simțurile, devin indicații prețioase, marchează timpul. Totul se întâmplă prin senzații.

Intrăm în inima fazei de recoltare, cu recoltarea celor mai buni struguri în momentul maturității perfecte și selectarea lor prin covorașe de sortare. Trecem la procesarea imediată, fără întârziere, urmând ritmul și ritmul naturii, menținând temperatura corectă în toate etapele, pentru a spori bogăția și aromele fiecărui fruct individual.

Astfel, în întâlnirea dintre inimă și minte, natura devine o știință exactă: o paradigmă vitală pentru a închide legătura veche de secole dintre gust și tehnică în sticlă.

 

VINIFICAŢIE

Experiența marchează calea. Din generație în generație, este îmbogățită cu abilități, motivație și semnificație.

În faza de vinificație, aducem zeci de ani de cunoștințe la masă. Hiperoxigenare, concentrare, crio/termomacerare: experții noștri folosesc știința de ultimă oră pentru a spori gustul și plăcerea vinului, întotdeauna fideli învățăturii lui Leonardo, în urma geniului.

Tehnologia în slujba naturii și niciodată invers: fiecare gest este mereu inspirat de punerea în valoare a originii. Este chemarea noastră.

 

RAFINAMENT

Așteptarea ștampilează sigiliul. Momentul potrivit ne separă de esența care prinde contur, în toate nuanțele ei.

Suntem în întinderea de acasă, cu faza de rafinare și îmbătrânire. Alegerile clare și riguroase ne conduc la nașterea unui vin care ne umple de mândrie: utilizarea polifenolilor naturali, controlul precis și analitic al standardelor, armonizarea raportului dintre zaharuri și acizi, absența sau nivelul foarte scăzut al sulfiților. Perfecțiunea supremă vine din absența compromisurilor.

De la originile pământului până la inimile oamenilor: vinul nostru a fost creat pentru a insufla plăcere totală, marcând o amintire de neșters.

DAVSGVROSE075
Culoare
Roze
Alcoolemie
12 % vol.
Volum
750 ml
Tara
Italia
Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: