Vin Domeniul Bogdan Cuvee Alb Christian Riesling & Muscat SEC Premium BIO Organic ECO - ST0.75L
“Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Nu folosim substanțe chimice, doar ascultăm natura. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți înțelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”
Nota de degustare
In acest vin alb, sec, obținut din două soiuri de struguri, aroma Muscatului și mineralitatea Rieslingului se completează cu succes, rezultând un vin care te cucerește încă de la început. Gustul este amplu, proaspăt, echilibrat, în armonie cu bogăția olfactivă, cu un post-gust lung și încântător.
Tip: Alb, Sec
Alcool: 13,1%
Asociere culinară: pulpă de rată. preparate mai complexe din carne albă cu sosuri albe și diverse garnituri, plăcinta de casă cu branză și stafide
Temperatura de servire: 8o-10o C
Cuvee Experience reprezintă o interpretare unică a cupajării, diferită de la an la an. Fiecare vin oferă note clasice, complexitate și armonie între soiuri.
VINURI ORGANICE SI BIODINAMICE DE POVESTE
Domeniul Bogdan s-a născut dintr-un vis...visul de a produce un vin de excepție si, in aceeași măsura, total natural.
Am pornit la drum în anul 2011, când am plantat viile noastre care se întind pe 154 ha situate în Dobrogea, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C., în apropiere de satul Peștera, zonă cu tradiție în cultivarea strugurilor încă din antichitate.
Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a îndepărtat de acea simbioză milenară dintre OM și NATURĂ, în care agricultura nu era doar un mod de exploatare pământului, ci o știință în care ritmurile astrale și lunare erau parte din viața cotidiană. Agricultura biodinamică îmbrățișează experiența milenară a conviețuirii armonioase dintre om și natură, ca o cale simplă către o viață mai sănătoasă.
Viticultura biodinamică aplică principiile metodei organice, dar integrează și simplitatea legilor nescrise ale naturii, prin practicarea ARTEI ALEGERII MOMENTULUI POTRIVIT, cu ajutorul calendarului lunar. Cunoașterea calendarului lunar e fundamentală pentru a decide momentul optim al desfășurării lucrărilor de întreținere a solului și viței de vie. Prin întreprinderea lucrărilor la momentele cele mai oportune, se poate obține anumită sinergie între diferitele etape de lucru, sinergie care potențează proprietățile organoleptice și senzoriale ale strugurilor. Nu e deloc de mirare că acest calendar e folosit atât în agricultură cât și în domeniul cultivării și folosirii plantelor medicinale sau al construcțiilor ecologice.
Vinurile noastre se caracterizează printr-un echilibru atent între aciditate, PH și zaharuri. Însă poate chiar mai important de-atât, ele sunt o reprezentare expresivă a terroir–ului de proveniență, făcând cu mândrie cinste uneia dintre cele mai renumite regiuni viticole ale țării: dealurile Dobrogei.
De unde această inițiativă?
La bază a fost plăcerea de a bea un vin foarte bun și foarte curat, "după care nu te doare capul"... Apoi studiul modalităților de a produce vin, în cursul unor călătorii în fascinanta lume a vinului. În final, am învățat că secretul unui vin foarte bun îl reprezintă strugurii de foarte bună calitate.
De aici și alegerea noastră, de a cultiva întreaga suprafață după principiile agriculturii biodinamice – știința forțelor de viață, sistemul de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică, aceasta fiind și viziunea noastră privind viitorul agriculturii către o hrană sănătoasă. Astfel a luat ființă prima fermă viticolă biodinamică din România.
Respectul pentru Viață în toate formele ei este baza filozofiei noastre: respect pentru Natură, pentru Pământ, plante, animale, insecte, pentru mediul înconjurător, pentru oamenii care lucrează în fermă și nu în ultimul rând, pentru oamenii care consuma vinurile noastre.
Suntem convinși că strugurii de înaltă calitate pot fi obținuți doar prin respectarea principiilor și ritmurilor Naturii, acest mod de cultivare permițând terroir-ului să se exprime prin dezvoltarea de arome autentice și prin producerea de vinuri cu personalitate.
Viziunea noastră pe termen lung este să integrăm agricultura sustenabilă biodinamică cu cele mai noi tehnologii de producere a vinului, pentru a ne atinge scopul: producerea unui vin excepțional.
Din punct de vedere al viziunii biodinamice, conceptul înseamnă (foarte simplificat) ca:
- strugurii au fost obținuți prin procedee agricole care nu au folosit nici o substanța de sinteza. Singura substanța folosita este sulfatul de cupru de mina, adică piatra vânata, care se găsește în natura.
- dezvoltarea vitelor si a strugurilor s-a făcut pe soluri fertilizate prin păstrarea unui echilibru biologic natural – în care coexista o diversitate mare de plante și insecte specifice zonei și în care intervențiile umane se limitează la lucrările mecanice specifice și la plantarea anumitor specii de flora menite sa asigure dezvoltarea armonioasa a ecosistemului local;
- vinul a fost obținut din acești struguri fără utilizarea vreunei drojdii selecționate, bacterii, enzime sau a altor biotehnologii în afara celor naturale și specifice zonei, în vase care continua dezvoltarea naturala a vinului, respectiv lemn și beton alimentar care permit micro oxigenarea necesara etapelor de dezvoltare până la vinul finit;
Prin cumularea procedurilor de mai sus, vinurile produse în maniera biodinamica sunt o reflecție fidela a locului si soiului din care sunt provin.
- Culoare
- Alb
- Tip
- Sec
- Volum
- 750 ml
- Tara
- ROMANIA