Vin Petro Vaselo ROZE de Vaselo Pinot Noir TVA19 Sec DOC CMD Recas Romania St075L
Petro Vaselo este sufletul teritoriul nostru.
Nimic nu poate împiedica atingerea obiectivelor atunci când este suficient de multă pasiune, iar în 2002 echipa noastră nu avea altceva decât pasiunea și convingerea că împreună vom reuși.
Principalul nostru obiectiv a fost acela de a intra în lumea vinurilor de calitate cu un brand, Made in Romania, pentru a dovedi astfel că pentru o echipa tânără si energică nu există alte limite decât cerul.
Călătoria este departe de a se fi terminat, dar o parte dintre obiectivele noastre au fost atinse.
ASPECTE GEOGRAFICE:
Plantația Pinot Noir destinată producției de Rose de Petro Vaselo se află pe vârful unei coline cu orientare vestică.
Coordonate: 45°49’54”N; 21°34’58”E
Altitudine: de la 142 până la 171 m peste nivelul mării
Clima: Continentală (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos – mlăștinos
Precipitații: 600 – 800 mm anual
PODGORII:
Soiuri: Pinot Noir
Îngrijirea solurilor: primăvara arat și toamna cultivări de diferite plante erbacee pentru îmbogățirea solului cu materiale organice
Îngrijirea viilor: lucrările de întreținere a viței de vie se fac manual și tratamentele fitosanitare respectă indicațiile viticulturii organice
Sistem de conducere: Guyot, cu 5.000 plante/ha Producția: 700 ml/plantă
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor. Selecția manuală a ciorchinilor și boabelor de struguri. Fermentația în recipiente din oțel inoxidabil timp de 20 zile. Limpezirea prin așezarea sedimentului fin, până la îmbuteliere.
DATE GENERALE:
Denumire: IG Viile Timişului
Volum alcoolic: 12.5%
Aciditate totală: 5,8 g/l
Conținut de zahăr: 2 g/l
Învechire în sticlă: 3 luni
Se păstrează la: 12°C la loc uscat și întunecos
Se servește la: 14°C
Asortare: mâncăruri pe bază de legume sau pește, fructe de mare, brânză
Podgoria
Pregătirea solului pentru plantare durează aproximativ trei ani, perioadă în care scopul nostru este să recreăm condițiile potrivite pentru dezvoltarea adecvată a viilor tinere.
Îmbogățirea solului se bazează pe gunoi de grajd și îngrășământ vegetal; Diferitele plante erbacee îmbogățesc solul cu materii organice și contribuie la combaterea buruienilor, astfel nu se folosesc erbicide. Lucrările efectuate urmăresc să structureze solurile și să creeze un mediu cât mai favorabil pentru vița de vie.
Densitatea plantelor ajunge la 6.250 de plante pe hectar, iar sistemele de conducere sunt Guyot (34 ha) și Cordon Speronat (8 ha).
Tratamentele utilizate pentru prevenirea bolilor sunt reduse la un nivel minim, iar produsele utilizate sunt potrivite pentru viticultura biologică. Prevenirea bolilor se face în special printr-o atenție specială în timpul fazelor de tăiere și întreținere a aparatului foliar.
Controlăm randamentul strugurilor printr-o reducere atentă și riguroasă a numărului de ciorchini la începutul verii.
Coacerea strugurilor este strict monitorizată, iar atenția noastră este axată pe câțiva parametri: chimici, fizici și senzoriali. Pe baza tuturor acestor factori, hotărâm momentul potrivit pentru recoltare.
Nicio mașină nu poate asigura munca de calitate, atenția și discernământul omului. Fiecare planta este un individ, ale cărui nevoi trebuie înțelese și se va acționa în consecință pentru a obține calitatea dorită. Acesta este motivul pentru care managementul viilor este făcut manual. Este laborios, dar merită absolut.
De ce am ales cultura organică?
Pentru că ne pasă.
Tratamentele bio conțin mai multe substanțe organice și, desigur, au costuri mai mari, necesită și mai multă muncă, dar ele dăunează mai puțin florei și faunei și nu în ultimul rând sănătății consumatorilor.
Podgoriile noastre sunt separate de alte culturi, fiind situate într-o zonă in formă amfiteatru, protejată în unele părți de parcelele de pădure pe care le deținem.
Mediul înconjurător “a fost aici” chiar înainte de sosirea noastră, așadar ar fi nedrept să-l degradăm, doar pentru că este mai ușor să obținem rezultatele dorite.
Generațiile viitoare ar trebui să se bucure de mediul înconjurător cel puțin la fel de mult ca și noi.
Crama
Complet subterană, a fost proiectată pentru a continua procesul de vinificație cu aceeași abordare din vie.
Strugurii ajung în cramă gravitațional și, odată ajunși, trec prin două selecții manuale pentru a îndepărta orice ciorchine considerat impropriu.
Lucrările mecanice sunt reduse la minimum și, la fel ca și în podgorie, dexteritatea operatorilor joacă un rol fundamental în evoluția fermentației și rafinării.
Pe tot parcursul procesului de producție mustul și apoi vinul este manipulat în absența oricărui contact cu oxigenul; acest lucru ne permite să ajungem la sfârșitul fermentației fără a adăuga nici un fel de antioxidanți, cum ar fi sulfiții, și să folosim minimul necesar în timpul învechirii și îmbutelierii.
Vinificarea poate avea loc în rezervoare din inox sau din stejar francez, toate cu dimensiuni mici, pentru a vinifica separat producția fiecărei parcele, cu specificitatea tipului ei de sol. Astfel vinurile devin expresia pură a terroirului.
Toate vinurile noastre după procesul de fermentare sunt supuse unei perioade de rafinare, care durează, în funcție de tipul produsului, de la câteva luni, la mai mult de un an.
Maturarea pe drojdiile de fermentație crește longevitatea, iar sedimentele solide produse de activitatea drojdiei, prin degradarea lor eliberează, substanțe, care contribuie la creșterea structurii vinului, precum și la îmbogățirea profilului olfactiv și al gustului.
Maturarea se face atât în recipiente mici (butoaie de 225 litri), cât și în recipiente de lemn cu o capacitate mai mare (până la 7500 litri). Timpul de învechire variază în funcție de varietatea strugurilor, de vârsta podgoriilor și de condițiile climatice ale anului.
Toate vinurile noastre roșii sunt NEFILTRATE, pentru a nu pierde niciun element de tipicitate, pentru conservarea căruia se depun atât de multe eforturi atât in vie cât și în procesul de vinificație. Acesta este un factor suplimentar al complexității și autenticității produselor noastre.
Obiectivul Petro Vaselo este acela de a obține vinuri de calitate unice și recunoscute, și totul începe prin cunoașterea soiului de struguri și a condițiilor în care au ajuns la maturitate.
- Culoare
- Roze
- Tip
- Sec
- Alcoolemie
- 12 % vol.
- Volum
- 750 ml
- Tara
- ROMANIA